Risto on yksi kaikkien aikojen parhaita rock-yhtyeitä ikinä. Vuonna 2002 perustettu, kymmenvuotisjuhlansa unohtanut rocktähteydestä piittaamattomien avohoitopotilaiden yhteisö julkaisi neljännen studioalbuminsa nimeltä Risto II loppuvuodesta 2013. Yhtyeen keulahahmo pokkasi jossain välissä myös Teosto-palkinnonkin.
Pyramidipiknikissä Risto esiintyy soolona.
Elia Lombardini on suomalais-italialainen säveltäjä, tuottaja ja viulisti. Lombardini on tuttu monien kotimaisten kärkiartistien levyiltä ja keikoilta (mm. Ruusut, Vesta, Karina) sekä tuottajana mutta hänen omaa soolomateriaaliaan on päästy kuulemaan vasta viime vuosina. Säveltäjänä Lombardini asettuu luonnollisesti suomalaisten säveltäjien jatkumoon mutta hänen tuotannossaan kuuluvat myös elektronisen musiikin vaikutteet ja vertailukohdiksi voikin ottaa tekijöitä kuten Nils Frahm, Max Richter, Ryuichi Sakamoto sekä muut post-klassisen musiikin tekijät. Lombardinin debyyttilevy In Death and the Hunger for a Thousand Lives julkaistiin kesällä 2022, jonka jälkeen Lombardini on esiintynyt mm. Saksassa, Hollannissa, Islannissa ja Norjassa sekä tehnyt useita ylistettyjä festarikeikkoja Suomessa.
Leija Lautamaja on helsinkiläinen taiteilija ja muusikko, joka on aiemmin kiertänyt maailmaa useiden menestyneiden folk-yhtyeen, kuten Enkelin ja Floating Sofan, kanssa. Soolomusiikissaan Leija ottaa kotimaisemman lähestymistavan. Tuoreen artistin tuotanto on lempeää suomirokkia, jonka sointimaailma muodostuu polkuharmoonin, sähkökitaran ja retro-rytmikoneen liitosta. Hänen ihastuttava soundinsa takertuu sieluun ja tuo osin mieleen Samuli Putron ja Gösta Sundqvistin kaltaiset uranuurtajat, säilyttäen kuitenkin oman raikkaan ja uniikin tunnelmansa.
Leijan soolodebyyttialbumi Sydän tuli piilosta julkaistiin toukokuussa 2024 ja se on kerännyt paljon positiivista huomiota. Kriitikot ovat kutsuneet sitä mm. vakuuttavaksi lajinvaihdoksi ja todenneet sen sisältävän hittejä hittien perään.
Asa, suomiräpin monitaituri, saapuu Metsämaan Pyramidipiknikille yhdessä DJ Polarsoulin kanssa. Asa tunnetaan syvällisistä lyriikoistaan ja rohkeista soundeistaan, jotka yhdistelevät vaikutteita laidasta laitaan. Artistin tuotanto on vuosien varrella kypsynyt ja monipuolistunut, mutta tinkimätön asenne ja kantaaottavat tekstit ovat säilyneet ennallaan. Asan ja Polarsoulin yhteistyössä yhdistyvät tinkimätön sanailu ja tarttuvat rytmit, jotka takaavat unohtumattoman live-elämyksen.
DJ Polarsoul aka 14 jönglööraavaa sormea Suomen Vaasasta tuo mukanaan tiskijukka osaamista 20 vuoden kokemuksella. Polarsoul on tuottanut mm. Muuan miestä, Ismo Alankoa ja lähes kaikkia suomalaisia räppäreitä!
Asan live-esiintymiset ovat tunnettuja intensiivisestä tunnelmastaan, ja Pyramidipiknikillä yleisö pääsee todistamaan yhtä Suomen karismaattisimmista live-esiintyjistä parhaimmillaan.
Olemme ylpeitä, että olemme saaneet pääesiintyjäksemme Metsämaan koulun bändin. Pyramidin vieressä koulumme oppilaat harjoittelevat lukukautensa aikana lukuisia kesän esiintymisiä varten ja kunniaksemme Metsämaan Pyramidipiknik on yksi niistä.
Johannes Tiusanen (1977) on maanviljelijä, mutta se ei ole hänen ainoa ongelmansa. Hän tasapainottaa elinkeinoelämän ylitsepääsemättömien vaikeuksien taakkaa etsimällä lisää vastuksia pyrkimällä luomaan omaa, perinteetöntä ja tunnistettavaa sävellyskäsialaa kuoromusiikin parissa.
Olen suomalainen taiteilija. Pidän runoista, musiikista, kirpputoreista, aamuista, sateesta ja keväästä. Lähellä sydäntäni ovat eläimet ja kukat. Lempi kukkani on pioni ja tykkään pukeutua mustaan. Arkielämä on muusani.
Olen Turussa asuva maalaaja, elukoiden ystävä ja korianterin vihaaja. Maalaamiseni perustuu innovatiivisuuteen ja tottumuksista vapautumiseen (sekä niiden puutteeseen), ja pyrin valjastamaan tietämättömyyteni voimavaraksi. Oppi menee kantapään kautta; joko oivallan jotain uutta tai hylkään idean käyttökelvottomana.
Käytän akryyli- ja öljyvärejä, erilaisia musteita, pigmenttijauheita, spraymaaleja ja apuaineita. Tekniikkani vaihtelevat fiiliksen ja ideoiden mukaan, ja käytän perinteisen sutimisen lisäksi esim. paineilmaa, valutuksia ja roiskimista. Välineeni löytyvät usein kirpputoreilta, rautakaupoista tai sekatavaralaatikoiden pohjilta.
Sisällöltään maalaukseni ovat yleensä omien kelojen tykittelyä abstraktiin muotoon. Pohjalla on omat mietteet ja fiilikset, mutta annan myös arvoa katsojan subjektiiviselle kokemukselle, joten en sanele lukuohjeita maalauksilleni.
Valokuvaaja, haahuilija ja maanviljelijä.
Kuvataiteilija Alastarolta
Tulkitsen maisemaa, ympäristöä, abstrakteja aiheita sekä ihmistä akryyleilla, pohjaten havaintoihin todellisuudesta tai mielikuviin ja muistijälkiin. Maalaukset syntyvät usein improvisoiden ilman ennakkovalmisteluja.
Mari tekee upeita maalauksia ja keramiikkaa. Pyramidipiknikin julisteet on ollut jo usean vuoden ajan Marin tekemiä.
Työskentelen maalauksen, taidegrafiikan, kuvanveiston ja installoinnin parissa. Työstettävä tekniikka tarkentuu tilan ja tematiikan mukaisesti, mutta usein yhdistän eri tekniikoita rohkeasti ja kokeilevasti. Työskentelyäni ohjaa intuitio ja tarve löytää ne otollisimmat sattumat, jotka ohjaavat prosessia eteenpäin.
Työskentelyssäni on mukana luonnollisuus, niin maaliaineen tapahtumina kuin aihepiirissäkin. En pitäydy jo opitun mukavuudessa, vaan haastan itseni kerta toisensa jälkeen uuden äärelle, etsien käyttämieni medioiden uusia näkyjä.
Luonnon kunnioitus ja suojelu on minulle tärkeää ja olenkin pitänyt näyttelyitä, joiden moniosaisten installaatioiden teosmyynti on ohjattu suojeltavien metsäalueiden hankintaan. Olen myös pohtinut taiteellisen työskentelyni hiilijalanjälkeä ja etsinyt yksilötason keinoja pienentää sitä merkittävästi, harjoittaen taiteellista ympäristöaktivismiani.
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/markku-haanpaa
”Pohdin identiteettien muodostumista, persoonia ja stereotypioita, yksilön moninaisuutta ja massojen yhtenäisyyttä, yhteiskunnan kohdistamaa painetta yksilöön ja yksilön selviytymismekanismeja. Tarkastelen, miten persoonattomalla hahmolla voi ilmaista tunteita. Minua kiehtoo mekaniikan ja ihmisyyden välinen suhde. Materiaalinani käytän, mitä käsiini saan.”
”I ponder the formation of identities, personalities and stereotypes; the many sidedness of an individual and the uniformity of the masses; the pressures put upon the individual by the society and the coping mechanisms of the individual. I examine, how a seemingly impersonal character can express emotions. I’m also fascinated by the commonalities between humanity and mechanics. As my material, I use whatever I can lay my hands on.”
Niko Skorpio is a transdisciplinary artist based in Finland.
Through his works Niko Skorpio explores various forgotten, abandoned, obscure and secluded areas in culture, environment and the psyche. He pursues an alienated outsider perspective to the human condition in order to discover new insights to the unbalanced trinity of nature, mankind and technology.
Niko Skorpio’s work process combines a variety of media and disciplines. Currently he draws from personal synaesthetic experiences to research and develop new maps of correspondence for the region between sound and visual imagery.
Niko Skorpio has an extensive background in underground experimental music and graphic design reaching back to the 1990s. He holds an MA in Visual Culture and Contemporary Art from Aalto University, Helsinki. His works have been shown and published worldwide.
Kati Uusitalo osallistui viime vuonna ensimmäistä kertaa mihinkään näyttelyyn tapahtumassamme. Meillä on ilo ja kunnia saada tänäkin vuonna Katin upeita veistoksia osaksi näyttelyämme.
Olen loimaalainen taiteilija, tatuoija ja graafikko. Taiteessani käsittelen usein eläin- ja ympäristöteemoista kumpuavia tunteita ironialla ja mustalla huumorilla maustettuna. Teoksieni aiheet tuppaavat pyörimään elämän ja kuoleman rajamailla. Lempitekniikoitani ovat tussi, akryyli- tai akvarellimaalaus sekä linolevygrafiikka. Pidän haaveilusta, luonnossa liikkumisesta, kauniista asioista, musiikista mitä voi laulaa kovaa, fantasiasarjoista ja kaikenlaisista eläimistä. 🌿
Ota kuva, kehitä se. Neljä minuuttia elämästä yhdessä kuvassa. Elokuva, joka on pysähtynyt moneksi päällekkäiseksi hetkeksi. Aika palaa ajassa.
Jenni Laaksonen on kuvataiteilija (AMK), joka työskentelee erityisesti valokuvan parissa. Valokuva on Laaksoselle loputon inspiraation lähde ja hän tekee kuvia niin analogisilla kuin digitaalisilla välineillä, toisinaan myös itse rakentaen kameransa.
https://jennilaaksonen.com
IG: @jenni.laaksonen
Viehätyn vimmatusti valoista, varjoista ja hieman katveeseen jäävistä asioista niin arjessa, taiteessa kuin filosofisemminkin.
Usein ne teemat uivat töihinikin, joita harvemmin suunnittelen.
IG: sakara.arts
Moi! Mä oon Hertta Prusi, 16 vuotta ja toteutan sen mikä mieleeni virtaa.
Venla Silokangas opiskelee yläkoulussa Loimaalla, mutta tekee taidetta ja asuu edelleen Metsämaalla.
Taidenäyttelymme nuorin taiteilija Selma Heiska opiskelee alakoulussa, Metsämaan koulussa.